+385 95 8948362    skolanogometankarbanasi1910@gmail.com

ZADOVOLJAN SEZONOM - Marijan Maruna

Kao što je to i običaj na kraju svake sezone "podvuče se crta" i rezimira sve dobro što je napravljeno, kao i ono što bi moglo biti još i bolje. A sezona Škole nogometa NK Arbanasi definitivno je bila uspješna. Riječ, dvije o netom završenoj sezoni, kao i o pripremama za sljedeću, kazao nam je Marijan Maruna, voditelj Škole nogometa NK Arbanasi.

Možete li nam dati generalnu ocjenu sezone koja već na prvi pogled djeluje vrlo uspješno?

- Sezone je bila uspješna u svim segmentima i to je jednostavno činjenica zbog koje smo svi skupa jako sretni. A to sigurno ne dolazi samo od sebe. Stoga treba posebno naglasiti da je ovaj uspjeh ponajprije zasluga svih trenera u Školi nogometa NK Arbanasi koji su cijelu sezonu i na svakom treningu davali svoj maksimum. Treba se također čestitati svoj djeci i roditeljima bez kojih to ne bi bilo moguće. Cijelu sezonu po svim vremenskim uvjetima kroz treninge i na utakmicama i djeca i roditelji gradili su ovaj konačni uspjeh i na tome im hvala.

Pioniri i mlađi pioniri u Prvoj Dalmatinskoj ligi završili su na 9., odnosno 7. mjestu. Na zajedničkoj ljestvici osvojili su 8. mjesto od 18 klubova sa 106 osvojenih bodova. Vaša ocjena sezone?

- S obzirom na to da većinu naših momčadi i u Prvoj i u Drugoj Dalmatinskoj ligi čine djeca iz Škole nogometa NK Arbanasi, a da je Liga generalno satkana od momčadi koje rade dopunsku selekciju, naš rezultat je dobar. Naravno, uvijek može i bolje, ali to u konačnici određuju brojni faktori poput ozljeda koji u drugom dijelu sezone nisu bili na našoj strani. U prvom dijelu sezone čak smo u jednom trenutku na zajedničkoj ljestvici bili i vodeći. Kvaliteta postoji i na nama trenerima je da iz sezone u sezonu pokušamo napraviti još bolji rezultat.

Juniori i kadeti također su odigrali vrlo dobre sezone osvojivši 3., odnosno 2. mjesto u Drugoj Dalmatinskoj ligi, ili zbirno 2. (Liga za ostanak)?

- Momčad kadeta je bila izvrsna o čemu svjedoči i 2. pozicija koju su na kraju i osvojili. Nadamo se i vjerujemo da će sljedeće sezone ova momčad biti još bolja. Juniori su se nakon lošijeg prvog dijela sezone, u nastavku prvenstva stabilizirali i to nam je bio cilj za nadolazeću sezonu. U svakom slučaju netom završenu sezonu kod ove dvije momčadi ocijenio bih vrlo uspješnom i čestitao njihovim trenerima.

U Međužupanijskoj nogometnoj ligi sezonu ste završili s dva naslova prvaka. Prvi su kroz ciljnu ravninu prošli pioniri i papaline. I ostale momčadi u županijskim natjecanjima bile su vrlo uspješne?

- Momčadi papalina i pionira 2 osvojile su naslove u Međužupanijskoj ligi i zaslužuju velike čestitke za te uspjehe. Naravno, kao i njihovi treneri koji su radeći s njima stvorili preduvjete za tako nešto. Također nam i drugo mjesto momčadi tića daje nadu i garanciju za godine koje dolaze. Kada zbirno pogledamo i analiziramo rezultate ovih najmlađih kategorija moramo biti optimisti gledajući prema budućnosti.

ARBANASI DVOSTRUKI PRVACI - Pioniri II i papaline s peharima i medaljama

Možete li nam otkriti recept Škole nogometa NK Arbanasi koja se tijekom sezone natječe s najvećim brojem momčadi od svih momčadi u Zadarskoj županiji? I za kraj, kada počinju upisi u Školu nogometa počevši od od najmlađe djece predškolaca pa do onih najstarijih, jer interes koji iskazuju roditelji već je sada vrlo primjetan i velik?

- Iako je teško baš točno odrediti što nas je dovelo do ove brojnosti i rezultata, reći ću da je recept struka, neumoran rad i sklad svih djelatnika u hijerarhiji kluba. Kada se sve te stvari poslože onda imate zadovoljstvo i motiv za rad, a uz talent naših mladih nogometaša, "osuđeni" ste na uspjehe. Interes je za Upise u Školu nogometa NK Arbanasi je velik i to nas čini sretnima i zadovoljnima. Ali nas i obavezuje da se moramo dobro pripremiti za sljedeću sezonu koja ce biti izazovna. Pripreme za to su već u tijeku jer želimo na vrijeme napraviti konstrukciju rada za sljedeću sezonu i stvoriti sve preduvjete za kvalitetan rad koji će nadamo se rezultirati i pravim rezultatima - kazao je na kraju razgovora Marijan Maruna.