+385 95 8948362    skolanogometankarbanasi1910@gmail.com

RADOST STRIJELCA - Bruno Škalabrin slavi sa suigračima (Snimio: Nenad Opačić)

Pioniri i papaline Arbanasa prvaci su MŽNL-a u sezoni 2023./24. Pioniri su to učinili na fantastičan način s deset pobjeda iz isto toliko dvoboja. Ništa lošije nisu bile niti papaline koje su u 14 susreta zabilježile 12 pobjeda i samo dva remija. Svaki daljnji komentar bio bi suvišan, ali.. Treneri Škole nogometa NK Arbanasa imaju velike zasluge za ove uspjehe mladih nogometaša. I trenutak u kojem imaju pravo na "rič, dvi" o svojim pulenima.

DESET OD DESET - Danilo Paunović

Prvi je riječ dobio Danilo Paunović, sin legendarnog zadarskog nogometaša i trenera Miodraga Miška Paunovića. I dugogodišnjeg voditelja Škole nogometa NK Arbanasi. Trener je tića Arbanasa, ali i druge momčadi pionira Arbanasa koja je suvereno osvojila MŽNL; - Izuzetno sam ponosan na svoju momčad i od srca im čestitam na naslovu prvaka. Skor od deset pobjeda u isto toliko utakmica nešto je za što moram pohvaliti ove dečke koji su u svakoj utakmici pokazali i karakter i borbenost, karakteristike koje su odlika pravih sportaša. Također moram dodati da ih je trenirao trener Marijan Maruna, a ja sam ih vodio na utakmicama. Pehar i medalje koji su pripali ovim dečkima više su nego zasluženi i nadam se da će im biti putokaz u nastavku nogometne karijere - kazao je Danilo Paunović, trener pionira Arbanasa

POSLJEDNJE UPUTE "CRVENO-CRNIMA" - Josip Petani (Snimio: Nenad Opačić)

Josip Petani predano je cijelu godinu radio s dvije momčadi papalina Arbanasa. Uostalom rezultat koji je s ovim malim nogometašima napravio dovoljno svjedoči o kvaliteti ovog mladog nogometnog stručnjaka. Koji gotovo ni riječ nije potrošio na samohvalu, jedino i isključivo hvalio je svoje male ratnike s travnjaka.. - Čestitao bih svojim igračima na odlično odigranoj polusezoni gdje smo upisali 12 pobjeda i dva neriješena ishoda u 14 odigranih utakmica. Izjavio sam u polugodišnjem izvještaju da vidim jako puno rezervi u ovoj momčadi koje smo na kraju uspjeli "otključati", a glavni "forte" nam je bila momčad, a ne pojedinac. To se vidi i po činjenici da su se postignuti zgodici raspršili na pet, šest igrača, a obrambeno smo primili samo pet pogodaka što je fenomenalan podatak za ovako male dečke. Okititi se titulom u ovako jakoj konkurenciji i pritom ne upisati niti jedan poraz je vrlo velik uspjeh. Zadnjih osam godina koliko vodim papaline mogu reći da je ovo bila najizjednačenija utrka za županijskog prvaka, a samim time i najdraža osvojena titula jer se baš trebalo namučiti za nju. Pohvala ide i našim roditeljima koji su nam vjerna pratnja na svakoj utakmici te pružaju maksimalnu podršku svojoj djeci i našem klubu - kazao je Josip Petani, trener papalina Arbanasa.